Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” va fi restaurată cu 100 de milioane de lei. Flutur: Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că miercuri, Guvernul a aprobat în ședință indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Potrivit lui Flutur, acest obiectiv de patrimoniu, aflat pe Lista monumentelor istorice, va fi restaurat și valorificat din punct de vedere cultural și economic, pentru creșterea gradului de acces al publicului larg și al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiții optime pentru administrarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum și pentru reorganizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru obștea monahală.

Ansamblul este amplasat pe o suprafață de 16.558 mp și va beneficia de mai multe intervenții la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice și pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn și de zidărie din piatră și cărămidă.

Proiectul are o valoare totală de 100.164.000 lei și va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS).

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 36 de luni.


Intră acum și în grupul de