A cazut cu mopedul, dar a aruncat vina pe un consatean


Intră acum și în grupul de

Beat fiind, un bărbat ce conducea un moped pe care se afla şi fiica sa, a căzut pe carosabil, dar a dat vina pe un consătean ce conducea o maşină. Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 20.40, prin S.N.U.A.U. 112, C. Gavril, de 32 ani din comuna Brodina, a reclamat faptul că în jurul orei 15.00 se deplasa cu mopedul pe D.J. 209 G, împreuna cu fiica sa C. M., de 7 ani şi a fost acroşat de către autoturismul condus de către G. Petru din localitate, care şi-a continuat deplasarea după accident.

Mopedistul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, suferind leziuni atât el, cât şi fiica sa. După accident, aceştia s-au dus acasă, unde au stat până în jurul orelor 20.40, când un membru al familiei acestora a apelat SNUAU 112.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care a transportat ambele victime la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde au fost examinaţi de medicul de gardă, constatându-se că au suferit următoarele leziuni: C. Gavril – „traumatism cranio facial, contuzie cot stâng, contuzie genunchi stâng, plăgi escoriate la nivelul genunchiului, cotului si feţei stânga”, necesitând pentru vindecare circa 8 -10 zile de îngrijiri medicale, iar minora – „contuzie abdominală, contuzie genunchi bilateral, traumatism cranio cerebral, plăgi escoriate faţă şi perete abdominal”, necesitând pentru vindecare circa 8-10 zile îngrijiri medicale.

După cercetarea locului faptei, pe raza satului Falcău, în curtea interioară a unui bar a fost identificat autoturismul şi proprietarul acestuia, G. Petru, care a fost audiat în legătură cu evenimentul reclamat, declarând că în intervalul orar 14.00 – 17.00 nu a circulat pe traseul respectiv, deoarece nu se afla pe raza localităţii Brodina. Autoturismul a fost examinat criminalistic, constatându-se că prezintă avarii la partea din faţă-stânga, respectiv aripa şi portiera faţă-stânga, pentru care a prezentat un proces verbal de contravenţie şi autorizaţie de reparaţie eliberate de Poliţia Vicovu de Sus la 12.09.2009.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 21.56, după care i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În momentul producerii evenimentului, conducătorul mopedului nu purta cască de protecţie şi nu posedă certificat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis evenimentul.


Intră acum și în grupul de