Primariile din judetul Suceava taie in carnea vie a angajatilor


Intră acum și în grupul de

Cele mai importante primării din judeţul Suceava, cele ale oraşelor Suceava, Fălticeni şi Vatra Dornei, vor trebui să disponibilizeze personal din actuala schemă de funcţionare potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010, în judeţ urmând să rămână doar aproximativ 5.200 de angajaţi în administraţia publică locală.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, din administraţia publică locală din judeţ urmează să fie disponibilizaţi peste 1.700 de angajaţi, acesta reprezentând un procent de peste 20 % din numărul total de angajaţi pentru ca administraţiile locale să se încadreze în prevederile OUG 63/2010.

Reprezentantul Guvernului în judeţ a mai spus că sunt primării unde nu se vor face disponibilizări, întrucât numărul de personal actual este sub norma stabilită, exemplificând cu municipiul Câmpulung Moldovenesc, care are 144 de angajaţi şi poate avea un număr maxim de 187, sau Rădăuţi, care are 199 de angajaţi şi poate avea un număr maxim de 227.

De cealaltă parte este exemplul primăriei de la Vatra Dornei, unde ar urma să fie disponibilizaţi jumătate dintre angajaţi, numărul actual fiind de 343 angajaţi în condiţiile în care municipalitatea poate avea un număr maxim de 164 de angajaţi, o situaţie similară fiind la Fălticeni, care are 334 de angajaţi şi poate avea un număr maxim de 233 angajaţi.

Primăria municipiului reşedinţă de judeţ are în prezent 754 de angajaţi şi va trebui să ajungă la 733 angajaţi, în timp de Primăria Gura Humorului are 228 angajaţi şi va trebui să rămână cu doar 150 de angajaţi.

Dintre primăriile de comună, vor trebui să renunţe la peste 40 % dintre angajaţi primăriile din Putna, care are 41 de posturi şi poate avea maxim 25 de angajaţi, sau cea din Vatra Moldoviţei, care are 65 de angajaţi şi va rămâne cu 33 de angajaţi.


Intră acum și în grupul de