Acasă Actualitate 45 de salariati ai CJ vor fi dati afara in zilele urmatoare...

45 de salariati ai CJ vor fi dati afara in zilele urmatoare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în şedinţa ordinară de marţi, reducerea schemei de personal cu peste 130 de posturi, dar şi rectificarea bugetului, în negativ, prin reducerea cu aproximativ 20% a cheltuielilor CJ.

Consilierii judeţeni au decis reorganizarea aparatului propriu şi ale instituţiilor din subordine, fiind reduse 136 de posturi, din care 91 de posturi vacante şi 45 ocupate. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că în noua formulă, CJ Suceava va avea 654 de angajaţi în schema de personal, urmând să fie efectiv disponibilizate 45 de persoane din aparatul propriu şi instituţiile din subordine. Şeful executivului judeţean a explicat în plenul şedinţei că disponibilizările de personal se vor face după o analiză atentă privind eficienţa, se va ţine cont de muncă, efort şi rezultatele angajaţilor, de cei care se pot pensiona, iar în familiile unde sunt doi angajaţi bugetari, va putea fi disponibilizat doar unul dintre ei.



„Nu este o glorie să dai afară pe cineva”, a ţinut să le spună Flutur consilierilor judeţeni.

El a mai declarat că introducerea standardelor de personal în administraţie presupune intrarea într-o disciplină financiară foarte riguroasă.

Flutur a mai anunţat că, de miercuri, aparatul propriu al CJ Suceava va merge în teritoriu pentru a îndruma primarii din judeţ privind modul în care trebuie construită organigrama administraţiilor publice locale.

Primăriile sucevene au programare pentru luni la Agenţia Naţională a Funcţionarului Public pentru aprobarea organigramelor în concordanţă cu OUG 63/2010. În judeţul Suceava urmează să fie disponibilizaţi aproximativ 1.700 de angajaţi din administraţia publică locală.

CJ Suceava a mai aprobat şi rectificarea bugetului, prin reducerea cheltuielilor cu 20 de procente.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version