Se relaxa la cabana tragand cu armele

Poliţiştii au confiscat zilele acestea două arme deţinute ilegal. Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 19.30, Postul de Poliţie Vama a fost sesizat prin SNUAU 112 de către L. Mihai despre faptul că la o cabană situată pe pârâul Sălătruc se aud focuri de armă. Poliţiştii l-au găsit la faţa locului pe C. Ionuţ Marius, de 28 ani, din comuna Şcheia, care se afla la cabana sa şi a tras câteva focuri de armă în plan vertical.

Asupra acestuia au fost găsite două arme cu aer comprimat, respectiv una de calibrul 6,35 mm, de provenienţă spaniolă şi a doua armă, de calibrul 4,5 mm, de provenienţă rusească.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că şcheianul nu figurează ca fiind deţinător legal de armament, iar cele două arme cu aer comprimat găsite asupra acestuia nu figurează în evidenţe.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru deţinere ilegală de armament, acesta refuzând să facă vreo declaraţie cu privire la provenienţa armelor.

A doua zi, poliţiştii l-au identificat şi pe G. Constantin, de 42 ani, din oraşul Gura Humorului, care deţinea ilegal un pistol cu aer comprimat – armă neletală, de calibrul 4,5 mm, în stare de funcţionare. Acesta a cumpărat arma, dar a spus că nu cunoştea prevederile Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la obligativitatea autorizării pentru armele neletale.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.