Flutur vede deja luminita de la capatul tunelului de criza prin care trece Romania (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PDL (la nivel naţional), Gheorghe Flutur, care este şi liderul organizaţiei judeţene Suceava a partidului, a declarat că România va putea discuta cu reprezentanţii FMI despre soluţii de relansare economică şi că acest lucru este posibil după ce ţara noastră a arătat că s-a ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor bugetare.

Gheorghe Flutur a spus într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava, că în relaţia cu instituţiile financiare internaţionale, România s-a ţinut de cuvânt „cu toate costurile politice” adiacente acestei situaţii. „Suntem o ţară credibilă pentru a negocia cu FMI”, a ţinut să remarce liderul judeţean al PDL, care a subliniat că prioritatea României pentru perioada imediat următoare va fi să găsească soluţii serioase de relansare economică.

„Aici trebuie să fim tari şi hotărâţi şi să discutăm cu FMI soluţii curajoase de relansare economică. Să discutăm şi să-i convingem”, a explicat vicepreşedintele PDL. Din punctul său de vedere, ar fi absolut firesc ca după adoptarea de măsuri de austeritate să vină şi relansarea economică mult aşteptată. „Aşa cum după ploaie vine vreme bună, după măsurile de austeritate trebuie să vină relansarea economică”, a mai spus Flutur.

El a mai arătat că printre măsurile de relansare economică sunt cele privind parteneriatul public privat, privind înfiinţarea de noi locuri de muncă şi încurajarea investiţiilor în industria alimentară. Gheorghe Flutur a declarat în final că încurajarea investiţiilor în sectorul industriei alimentare este foarte importantă, în condiţiile în care România nu-şi valorifică potenţialul şi este în prezent un mare importator de produse alimentare.


Intră acum și în grupul de