Ion Lungu a fost atenționat de Avocatul Poporului să nu facă discriminări între vaccinați și nevaccinați la Târgul de Crăciun unde vor putea intra doar deținătorii de certificat verde


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus în ședința Consiliului Local că a fost atenționat de Avocatul Poporului în legătură cu decizia de a permite accesul la Târgul de Crăciun doar pentru persoanele care au certificat verde pentru că va fi discriminare între vaccinați și nevaccinați.

Primarul a explicat că marcarea Zilei Bucovinei se va face prin organizarea unor manifestări de dezvelire a bustului celui mai longeviv primar al Sucevei, Franz Cavaler des Loges, deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv din centrul orașului, iar de Ziua Națională va fi organizată depuenre de coroane de flori.

El a spus că situația pandemică actuală nu permite decât o marcare sumară a evenimentelor.

„Ați văzut ce lupte sunt. A venit deja scrisoare de la Avocatul Poporului că de ce limităm accesul la Târgul de Crăciun. Parcă suntem stat în stat. Dacă este Hotărâre de Guvern care a întărit hotărârea CNSU vine Avocatul Poporului și spune că încălcăm legea și că nu avem voie să facem discriminare între vaccinați și nevaccinați. Asta este țara în care trăim”, a spus Lungu.

El a cerut solidaritate din partea consilierilor locali pentru modul în care se va realiza accesul la Târgul de Crăciun.

”Nu se putea face altfel. La Târgul de Crăciun peste tot în Europa, în țară, accesul se face pe bază de certificat verde. Nu este altă soluție. Oamenii merg, socializează, cumpără, sunt cu mască-fără mască. Trebuie să fie vaccinați”, a spus Ion Lungu.

El a mai spus că din cauză că nu există o situație clară legată de modificările care vor fi făcute la actuala stare de alertă, acum nu se poate stabili mai nimic.

„Alte evenimente nu putem face. Am făcut un efort și să salvăm Bradul de Crăciun ca să nu-l includem în acel perimetru securizat. La deschiderea luminilor din Bradul de Crăciun poate să participe oricine, cu respectarea condițiilor din pandemie: mască și distanțare socială. Suntem într-o perioadă grea”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de