Drama la ULMA: un copil de 6 ani a disparut, luat de apele raului Suceava


Intră acum și în grupul de

Un copil în vârstă de 6 ani a fost dat dispărut de aseară, în comuna suceveană Ulma după ce a fost luat de o viitură, pe râul Suceava, în timp ce se afla la pescuit cu fratele său mai mare în vârstă de 14 ani.

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de inspectorul şef, colonel Ion Burlui, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi Gărzile de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, cu 3 autospeciale şi 2 bărci pneumatice au plecat imediat în căutarea copilului. De asemenea, au mai intervenit militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Pompierii au încercat salvarea copilului în vârstă de 14 ani cu mijloacele din dotare, respectiv barca pneumatică şi cordiţe de salvare dar, din cauza debitului crescut şi vitezei apei nu s-a reuşit salvarea în acest mod. În paralel s-au efectuat misiuni de căutare a copilului care se presupune că a fost luat de apă.

Din primele informații reiese că cei doi copii plecaseră luni seară, în jurul orelor 18, la pescuit iar în jurul orelor 20 au fost surprinși de o viitură și aruncați în mijlocul apelor. Fratele în vărstă de 14 ani a reușit să se salveze pe o insulă dar cel în vârstă de 6 ani nu a fost găsit cu toate eforturile celor de la ISU și a autorităților județene.

Şi pe parcursul zilei de marţi importante forţe de ordine au fost comasate pentru găsirea, cel puţin al corpului fără viaţă, a copilaşului de doar 6 ani care a fost luat de valuri. Nu mai puţin de 70 de militari aparţinând detaşamentelor de pompieri Suceava şi Rădăuţi, gărzile de intervenţie de la Siret şi Vicovu de Sus ajutaţi de jandami scotocesc apele şi împrejurimile pentru a găsi un suflet mult prea mic pentru a da socoteală în faţa lui Dumnezeu.

Trei bărci şi zece autospeciale au fost deplasate la faţa locului căutările, până acum fără rezultat, continuând non stop.


Intră acum și în grupul de