Pompierii cauta in continuare doua persoane disparute in apele Moldovei si Sucevei


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava continuă operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute în urma viiturilor de pe râurile Moldova şi Suceava. Astfel, militarii Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc îl caută, cu ajutorul unei bărci pneumatice şi al accesoriilor din dotare, pe N. Vasile, în vârstă de 20 de ani, dispărut în cursul zilei de luni, 26 iulie a.c. în apele râului Moldova, după ce a încercat să traverseze albia râului cu un atelaj hipo ce a fost luat de un curent puternic. În căruţă se mai afla şi Daniel M. A., în vârstă de 17 ani, ce a reuşit să se salveze, ajungând la mal.

Pompierii caută şi un băiat în vârstă de 7 ani, P. C.ostel, din localitatea Paltin, la misiune participând Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, militari ai Detaşamentelor de pompieri Suceava şi Rădăuţi şi ai Gărzilor de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, dotaţi cu bărci pneumatice şi accesorii specifice unor astfel de operaţiuni. Băiatul aflat împreună cu fratele său mai mare, Dumitru P., în vârstă de 13 ani s-au dus luni, după-amiază să aducă vacile de la păscut, de pe un imaş din Nisipitu dar s-au abătut şi pe malul râului Suceava, când au fost luaţi de o viitură puternică. Băiatul de 13 ani a rămas izolat pe un grind în albia râului însă fratele său a fost luat de curet.

Pentru că nu puteau ajunge cu bărcile pneumatice din cauza forţei apei, luni seară, la ora 22.35 s-a solicitat intervenţia unui elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor care a decolat de la Bucureşti în jurul orei 01.10.
Minorul a fost salvat cu ajutorul elicopterului la ora 05.05, căutările pentru cel de-al doilea copil fiind continuate.


Intră acum și în grupul de