Intră acum și în grupul de
Formularul digital de intrare în România a fost aprobat, miercuri, în ședință de Guvern și va intra în vigoare începând cu 20 decembrie.
Formularul de localizare a pasagerului este un document prin care autoritățile pot localiza persoanele care intră în țară și care ar fi putut intra în contact cu altele, infectate cu Covid. Iată ce trebuie să știi despre acest document obligatoriu la graniță!
Formularul de localizare a pasagerilor mai este cunoscut și sub denumirea de formular de intrare în țară sau formular digital de intrare în România.
Documentul trebuie completat de toți cetățenii care intră pe teritoriul țării noastre, indiferent de mijlocul de transport: mașină, avion, tren, vapor, autobuz dar și indiferent de calea de intrare: terestră, aeriană sau maritimă. Practic, oricine intră în țară va trebui să completeze documentul.
Unde poate fi completat formularul digital de intrare în România
Formularul digital poate fi completat electronic accesând siteul https://plf.gov.ro. Formularul NU trebuie printat.
Ce informații trebuie să conțină
Numele și prenumele, datele din buletin și cele de contact;
Țara, regiunea și localitatea de unde călătorești spre România, inclusiv cele deja tranzitate (dacă este cazul);
Localitatea și adresa de destinație în România;
Mijlocul de transport cu care călătorești spre România;
Data intrării în țară;
Datele minorilor împreună cu care călătorești în România.
Când intră în vigoare
Formularul de localizare a pasagerilor va intra în vigoare la 20 decembrie 2021. El este folosit deja în 18 state eurpene.
Când se completează
Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit.
Formularul digital de intrare în România. Ce amenzi am putea plăti
Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea acestuia se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.
De ce trebuie completat formularul
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri dimineață, în deschiderea ședinței de Guvern, că prin intermediul formularului digital se vor putea eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populatiei. „Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătură mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat cu SARS-CoV-2”, a punctat premierul.
Ce faci dacă l-ai completat greșit
Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați.
Intră acum și în grupul de