Pompierii au mers pe jos 5 km pentru a ajunge la o casa incendiata


Intră acum și în grupul de

Pentru a ajunge la un incendiu provocat de o mână criminală, pompierii cîmpulungeni au parcurs pe jos 5 km din cauza drumului impracticabil. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, militarii Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Izvoarele Sucevei au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile B., din comuna Izvoarele Sucevei, însă, din cauza drumului impracticabil pentru tehnica de luptă, echipajele au fost nevoite să parcurcă aproximativ 5 kilometri pe jos până la locul incendiului.

Incendiul a fost anunţat la ora 01.56, iar la sosirea pompierilor ardeau casa şi o anexă, existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Focul a distrus casa de locuit pe o suprafaţă de 48 mp, adăpostul de animale pe o suprafaţă de 20 mp, circa 3 mc lemne de foc şi bunuri casnice. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

Din gospodărie nu a mai rămas nimic, dar militarii au protejat fondul forestier, misiunea încheindu-se, fără incidente, la ora 05.25.


Intră acum și în grupul de