Cu aceiasi bani, Spitalul Judetean trateaza pacienti mai multi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cu un contract subdimensionat, Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este nevoit să trateze pacienţi mai mulţi, subliniază directorul medical al unităţii spitaliceşti judeţene, dr. Doina Elena Ganea.

„Suntem legaţi de o anumită disciplină a contractului cu CAS. Fiecare secţie are un buget lunar, în funcţie de contractul cu CAS. Dacă nu există o disciplină a medicilor şefi de secţie privind cheltuielile şi apar şi cazuri ce necesită o cheltuială mai mare , se creează o depăşire sistematică a contractului”, a declarat Doina Elena Ganea.

Aceasta a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că după o analiză la 6 luni, bugetul total pe lună este de 55 miliarde de lei vechi, din care 73 % reprezintă salariile, adică 40 de miliarde de lei vechi. „Cu restul de 27% se asigură toate bunurile şi serviciile. Din acest procent, 12% , respectiv 6,9 miliarde de lei vechi reprezintă medicamentele, 2,55%, adică 1,4 miliarde materialele sanitare, 2,85%, respectiv 1,7 miliarde analizele medicale”, a spus directorul medical.

Doina Elena Ganea a ţinut să precizeze că, pentru 4000 de medicamentele uzuale există încheiat, încă din anul 2008 un acord cadru pentru o perioadă de 4 ani, cu 32 de furnizori. Astfel pentru cele 4000 de medicamente din listă nu se mai organizează licitaţii.

Aceasta a mai adăugat că spitalul dispune şi de un stoc de medicamente din donaţii şi sponsorizări în valoare de 1 miliard de lei vechi.


Intră acum și în grupul de