În județul Suceava sunt 215 cazuri de Covid-19 în evoluție, din care 91 sunt tratate în spitalele din județ


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava sunt active 215 cazuri de Covid-19, 95 pacienți infectați sunt internați în spitalele din județ, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 21, a anunțat vineri, 17 decembrie, Prefectura Suceava cu referire la datele DSP Suceava.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane suspecte de infecție cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată 6 persoane. În aceeași perioadă de referință au decedat 2 persoane ca urmare a infecției cu Covid – 19.

Din totalul celor 568 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 45 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 13 pacienți sunt în zona tampon și 510 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 45 pacienți diagnosticați Covid-19:

1 prezintă forme ușoare ale bolii;

14 prezintă forme medii ale bolii;

24 prezintă forme severe;

6 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (din care 1 pacient ventilat non-invaziv, 1 pacient intubat).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 353 paturi libere, din care 92 pentru pacienți Covid-19, 235 în sectorul non-Covid, 26 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid, sunt 23 ventilatoare libere, din care 8 pentru pacienții Covid-19 și 15 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 persoane cu forme medii și 2 persoane cu forme critice), 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 16 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind disponibile paturi pentru pacienți Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 pacienți cu forme medii, 1 pacient cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 27 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 pacienți cu forme ușoare și 3 pacienți cu forme medii),  persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 (cu forme medii), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 1, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 cu forme medii, 4 cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme medii, 1 cu forme grave, 2 cu forme critice), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind disponibile paturi pentru pacienți Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 195 locuri libere Covid și 43 locuri pentru zona tampon.


Intră acum și în grupul de