Lucrarile la soseaua de centura a Sucevei, mult mai costisitoare in urma alunecarilor de teren (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrările pentru realizarea şoselei de centură pentru municipiul Suceava, aproximate la 60 de milioane de euro, ar putea fi mult mai costisitoare după ce la ieşirea din Suceava către Fălticeni, pe traseul ce era deja creionat, au apărut serioase surpări de teren pe o porţiune de câteva sute de metri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent miercuri în zona respectivă, împreună cu constructorul, au inventariat pagubele şi au stabilit ca în câteva zile să fie realizată o schiţă cu soluţia tehnică ce va trebui implementată ca lucrarea să poată fi dată în folosinţă până la finele anului viitor, aşa cum doresc oficialităţile locale şi judeţene.

Flutur a explicat că surpările de teren au fost cauzate de ploile masive din ultima perioadă şi că se aşteaptă de la specialişti soluţia tehnică, ce se poate ridica la peste un milion de euro. „Lucrul acesta ne va întârzia puţin, dar sperăm ca anul viitor, la final, să terminăm întreaga şosea ocolitoare şi să scoatem traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ”, a declarat Gheorghe Flutur.

Şeful exceutivului judeţean sucevean a fost prezent şi în cel de al doilea capăt al şoselei de centură, în zona localităţii Pătrăuţi, acolo unde constructorul este în grafic cu realizarea unui pod cu o deschidere de peste 500 de metri, care va traversa râul Suceava. Această porţiune se speră să fie finalizată până la finele acestui an.

„Sucevenii aşteaptă de la noi să le oferim un oraş aerisit, unde primarul a pregătit deja modernizarea străzilor din interior, un iluminat public modern o parcare subterană. Toate acestea concură ca Suceava să devină un real oraş turistic”, a spus în final Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de