Unii sefi de sectii din Spitalul Judetean nu solicita lunar necesarul de medicamente


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Comisiei Medicamentului, structură înfiinţată la nivelul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Mihai Creţeanu, a întărit miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă ideea că în farmacia unităţii spitaliceşti se găsesc medicamente. Acesta a afirmat că medicamentele nu se regăsesc în secţii din cauza unor şefi de secţii, ce nu respectă contractul încheiat la nivel de secţie cu conducerea unităţii.

„Medicii şefi de secţii trebuie să estimeze lunar consumul de medicamente şi să le solicite. Din nefericire, unii colegi şefi de secţii, au uitat, deşi este trecut acest lucru în contract, şi lasă la atitudinea Comisiei Medicamentului- formată din 12 colegi ce au urgenţele cele mai multe şi sunt mari consumatoare de medicamente- să trimită necesarul. Este posibil ca în anumite luni nevoile să nu fie în concordanţă cu ceea ce am estimat noi, comisia şi dacă şefii de secţii nu trimit necesarul atunci apar lipsuri de moment”, a declarat Mihai Creţeanu, ce deţine şi funcţia de şef al secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Suceava.

În opinia acestuia, în unitatea spitalicească judeţeană „nu există o lipsă reală de medicamente”, iar acestea s-ar regăsi în secţii, sau măcar înlocuitorii anumitor medicamente ce lipsesc momentan „dacă colegii, şefi de secţii ar scrie condica consultând stocul din farmacie”. „Dar există o rutină şi prescrie ceea ce era obişnuit, şi nu se uită dacă era un înlocuitor”, a precizat Mihai Creţeanu.

Acesta a subliniat că, de când este preşedintele Comisiei Medicamentului „nici un referat nu a venit, de la nici un şef de secţie privind lipsa de medicamente”. „Există referate numai privind solicitarea de medicamente ce nu fac parte din lista celor uzuale din acordul cadru şi pentru care se fac licitaţii sau se dă comandă”, a menţionat Mihai Creţeanu adăugând că, mai există unele probleme de scurtă durată din cauza furnizorilor.

Acesta a concluzionat că afirmaţiile privind lipsa unor medicamente de bază sunt de fapt „glume răutăcioase ale unor colegi”.


Intră acum și în grupul de