Tigari confiscate de frontieristi


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii au confiscat ţigări de contrabandă din 5 autoturisme şi au confiscat o maşină Dacia a unui ieşean. Potrivit IJPF Suceava, miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, au oprit pentru control un autoturism marca „Renault Megane”, condus de către C. Dorel, în vârstă de 41 de ani, domiciliat în municipiul Suceava. După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, fiind descoperite ascunse în bara de protecţie spate, portbagaj, trusa medicală, capota şi interiorul autoturismului, un număr de 166 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

S-a luat măsura întoarcerii autoturismului în P.T.F. Siret unde vameşii au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări în valoare de 713 lei şi au sancţionat şoferul cu amendă contravenţională in valoare de 5.000 lei.

Tot la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu un autoturism marca „ Audi”, ucraineanca K. Katrina, în vârstă de 57 de ani. La verificarea maşinii s-au găsit ascunse şi nedeclarate, în bagajele personale şi pe corp, cantitatea de 210 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 890 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar femeia a fost sancţionată contravenţional.

În aceeaşi zi, s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Dacia”, D. Paul, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în oraşul ieşean Târgu Frumos. Într-un locaş special amenajat sub bancheta din spate a autoturismului au fost găsite 290 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 1229 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată autoturismul marca „Dacia” având valoare în vamă de 16.398 lei, a fost reţinut în vederea confiscării de către vameşi.

Un alt caz s-a înregistrat câteva ore mai târziu, când la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară la bordul unui autoturism marca „ Audi”, I Andrei, în vârstă de 19 de ani, domiciliat în oraşul Fălticeni.

După controlul documentelor de călătorie, echipa de control a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în aripile laterale şi sub bancheta din spate a autoturismului, un număr de 310 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 1.313 lei, au fost reţinute iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Joi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu un autoturism marca „ Opel Astra”, L. Laurenţiu, în vârstă de 30 de ani. În portierele autoturismului, frontieriştii au găsit cantitatea de 120 pachete de ţigări marca „EB”, de provenienţă ucraineană. Şi în acest caz ţigările în valoare de 508 lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional.


Intră acum și în grupul de