În județul Suceava sunt 216 cazuri active de Covid-19 din care 85 sunt tratate în spitalele din județ


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava sunt active 216 cazuri de Covid-19, 85 pacienți infectați sunt internați în spitalele din județ, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 18, a anunțat luni, 20 decembrie, Prefectura Suceava cu referire la datele DSP Suceava.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane suspecte de infecție cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată 2 persoane. În aceeași perioadă de referință au decedat 4 persoane ca urmare a infecției cu Covid – 19.

Din totalul celor 519 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 47 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 11 pacienți sunt în zona tampon și 461 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 47 pacienți diagnosticați Covid-19:

1 prezintă forme ușoare ale bolii;

15 prezintă forme medii ale bolii;

24 prezintă forme severe;

7 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (din care 1 pacient intubat).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 404 paturi libere, din care 91 pentru pacienți Covid-19, 285 în sectorul non-Covid, 28 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid, sunt 28 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19 și 19 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 persoane cu forme medii și 2 persoane cu forme critice), 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 20 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind disponibile paturi pentru pacienți Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 pacienți cu forme medii, 1 pacient cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (1 pacient cu forme ușoare și 3 pacienți cu forme medii),  persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 2, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 (cu forme medii), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme medii, 4 cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme medii, 2 cu forme critice), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind disponibile paturi pentru pacienți Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 189 locuri libere Covid și 44 locuri pentru zona tampon.


Intră acum și în grupul de