Ion Lungu spune că proiectul parcului fotovoltaic este cel mai important proiect cu finanțare europeană al Sucevei în acest exercițiu financiar pentru că va asigura o parte din necesarul de energie al municipalității


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a fost organizată licitația pentru documentația tehnică pentru parcul fotovoltaic care va fi amplasat pe fosta groapă de zgură a Termica și că a fost depusă o ofertă din partea unei asocieri de firme.

„Este o veste bună pentru că în situația actuală, în conjunctura actuală, acest proiect devine unul dintre cele mai importante proiecte pe care vrem să-l promovăm pe fonduri europene în exercițiul 2021-2027”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că pentru proiecte de acest gen în PNRR sunt alocate 855 de milioane de euro și se dorește ca peste o treime din energia produsă în 2030 să provină din instalații ecologice.

El a menționat că estimarea este că un hectar de parc fotovoltaic ar costa între 400.000 și 600.000 de euro, ceea ce înseamnă că întreg proiectul pe 30,5 ha de teren în zona gropii de zgură Termica să coste circa 18 milioane de euro.

„Mă bucur că este o ofertă depusă. Sper să fie eligibilă, să ne apucăm de treabă. Este un proiect foarte important și eu sunt convins că vom găsi soluții să avem baza legală să ne asigurăm în mare parte energia electrică în orașul nostru”, a mai declarat Lungu.

Ultima conferinta de presa din 2021 a primarului Ion Lungu

Ultima conferinta de presa din 2021 a primarului Ion Lungu!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 21 decembrie 2021

El a spus că ar fi foarte bine dacă s-ar putea asigura energia electrică la Divizia de Transport Electric a TPL.

Primarul a reiterat că aceasta este, probabil, cel mai important proiect al municipalității care ar putea asigura o anumită autonomie din punct de vedere al energiei.  


Intră acum și în grupul de