Se plimba cu masina avand permisul unui prieten


Intră acum și în grupul de

Uneori poliţiştii din cadrul Serviciului Circulaţie al IPJ Suceava rămân şi ei uimiţi de ceea ce le trece prin cap participanţilor la traficul auto pentru a ascunde neregulile pe care le fac.

Un exemplu asemănător a fost înregistrat duminică dimineaţă la orele 02:00 pe raza municipiului Rădăuţi când poliţiştii au oprit pentru control un autoturism cu numere de Italia care se deplasa cam nesigur pe străzile oraşului.

Când conducătorului auto i s-au cerut actele acesta, a prezentat un permis de conducere şi documentele maşinii, ambele eliberate de autorităţile italiene stabilindu-se prin staţia de emisie recepţie că este vorba despre un tânăr de 22 de ani din comuna Iaslovăţ.

Insp. princip. din cadrul IPJ Suceava, Gabriel Panţiru a declarat că “în timpul controlului poliţiştii au observat că şoferul mirosea bine a alcool astfel că fost testat cu aparatul alcooltest rezultând 0,66mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, pentru că nu avea carte de identitate asupra sa şoferul a fost invitat să se prezinte la sediul poliţiei în jurul orelor 14:00”.

Aici surpriza organelor de ordine a fost şi mai mare când au descoperit că şoferul surprins beat la volan pe timpul nopţii nu este cel care s-a prezentat în acte, ci Tudorel B. de 21 de ani tot din localitatea Iaslovăţ, dar care nu are permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar permisul prezentat aparţine unei rude.

Tânărul “şofer” s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de onducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică de peste 80g/l alcool pur în sânge, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi fals privind identitatea.

Nici ruda binevoitoare a acestuia nu a scăpat fiind şi el cercetat pentru încredinţarea unui înscris care serveşte pentru legitimare sau identificare spre a fi folosit fără drept.


Intră acum și în grupul de