Rezultate remarcabile pentru sportivii suceveni la Cupa Europei de telegrafie sală


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul săptămânii precedente, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a găzduit Cupa Europei la telegrafie sală. Competiţia organizată de Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava în colaborare cu Primăria, Universitatea şi Consiliul Judeţean Suceava a adunat la start sportivi din 7 ţări, Rusia, Belarus, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Polonia şi România.

Competiţia a vut un nivel deosebit de ridicat, echipele naţionale prezentându-se cu cei mai buni sportivi, ceea ce a dus la stabilirea a cinci noi recorduri mondiale, recorduri omologate de International Amateur Radio Unio (RAIU), reprezentată la concursul organizat de noi de preşedintele comisiei de telegrafie pe regiune I (Europa, Africa), de Oliver Tabakovski din Macedonia.

Printre cei care s-au numărat care au doborât un record mondial în disciplina telegrafiei s-a numărat şi românul Bodgan Buzoianu, în proba de Morse Runner.
CSTA Suceava a avut 8 sportivi în lotul naţional al României la această competiţie.
În paralel cu concursul „Cupa Europei” la telegrafie s-a desfăşurat la Suceava şi Campionatul Naţional de telegrafie sală. CSTA Suceava s-a remarcat în această competiţie obţinând cinci medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

La Cupa Europei, sportivul de la CSTA Suceava, Alexandru Mancaş a câştigat locul I în proba de Morse Runner şi argint în proba de RUFZ , în timp ce Andrei Bidirliu s-a clasat pe locul al treilea la ambele categorii. Echipa României a intrat în posesia medaliei de bronz a Cupei Europei la Morse Runner şi RUFZ, fiind dvansată de Belarus şi Rusia. Naţionala României care a realizat această performanţâ a avut în componenţă patru sportivi suceveni, Alexandru Mancaş, Andrei Bidirliu, Adelina Aştefanei şi Ionela Trofin.

„Rezultatele obţinute de sportivii de la CSTA Suceava nu au trecut neobservate, şase dintre sportivii noştri fiind selecţionaţi în lotul naţional al României care vor participa la Campionatul European din Polonia”, a declarat conducătorul secţiei de telegrafie din cadrul CSTA Suceava, Adrian Zaiţ.


Intră acum și în grupul de