Polițiștii suceveni au confiscat într-o singură zi 180 de kilograme de articole pirotehnice puse ilegal în vânzare în municipiile Suceava și Rădăuți

Polițiștii suceveni au confiscat, miercuri, aproape 20.000 de articole pirotehnice în greutate de 180 kilograme.

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri dimineața, polițiști din cadrul Secției de poliție Burdujeni, au acționat în cadrul Planului  „FOC DE ARTIFICII” și au mers în parcarea unui centru comercial din localitate, în vederea identificării persoanelor care desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, ocazie cu care au constatat faptul că, un bărbat de 35 ani din județul Timiș deținea asupra sa 380 articole pirotehnice din diferite categorii, în greutate de 47 de kg, fără a deține autorizație în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.

 În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

Tot miercuri dimineața polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, acționând în cadrul Planului „FOC DE ARTIFICII 2021 – 2022” au identificat într-o piață din municipiul Rădăuți, un localnic care oferea spre vânzare mai multe articole pirotehnice (16 baterii de artificii), din categoria F2, în greutate de aproximativ 30 de kg, fără a fi autorizat în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi și tot în baza Planului de acțiune ,, FOC DE ARTIFICII  2021 – 2022”,  polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale  au efectuat verificări într-un complex comercial de pe raza localității, ocazie cu care au constatat faptul că, o localnică de 45 de ani oferea spre comercializare 1 baterie de artificii cu 49 de focuri din categoria F3, cu masa de aproximativ 4 kg, fără a fi autorizată în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

Tot miercuri, polițiști  din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza Planului de acțiune ,,FOC DE ARTIFICII  2021 – 2022”, au identificat, în zona unei piețe din municipiul Rădăuți, un localnic care oferea spre comercializare un număr de 18.561 de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, în cantitate de 101 kilograme, fără a fi autorizat în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.

În acest caz  s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.