Adolescentul care a rănit grav doi pietoni la Pătrăuți a fost reținut și este cercetat penal pentru trei infracțiuni


Intră acum și în grupul de

Adolescentul de 17 care a rănit, duminică la prânz, doi tineri în Pătrăuți a fost reținut duminică seara și este cercetat penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „părăsirea locului accidentului”, dosar care va fi soluționat procedural de lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Rutier Suceava.

Reamintim că polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi, duminică la prânz, prin 112, că pe DJ208V, în localitatea Pătrăuți s-a produs un accident de circulație în urma căruia două persoane au suferit leziuni traumatice, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei abandonând autoturismul la fața locului.

O echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier s-a deplasat la fața locului, iar î urma activităților informativ-operative, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul SPR 5 Dărmănești, a fost stabilită identitatea conducătorului auto și a pasagerului, aceștia fiind identificați fiecare la domiciliu său, la circa 1,5 km, de locul producerii evenimentului.

Polițiștii au stabilit că duminică, la orele 12: 50, Narcis -Cantemir H., de 17 ani, din comuna Pătrăuți,  fără a deține permis de conducere a condus un autoturism Audi A6 proprietatea tatălui său, pe DJ208U, în localitatea Pătrăuți, dinspre Ocolul Silvic Pătrăuți spre DN2.

El a pierdut controlul volanului și a surprins și accidentat doi pietoni, un tânăr de 20 de ani și o tânără tot de 20 de ani, care mergeau, în calitate de pietoni, în sens opus pe marginea părții carosabile.

După producerea accidentului de circulatie, conducătorul auto, împreună cu pasagerul, Vali C., ce ocupa locul din dreapta față, au părăsit locul accidentului, abandonând autoturismul la fața locului.

În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală gravă a celor doi pietoni, aceștia fiind transportați cu Ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Sf.Ioan cel Nou Suceava.

De asemenea, ocupanții autoturismului au suferit leziuni la mâini.

 Conducătorul autoturismului Audi a fost testat  cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin ordonanță s-a dispus reținerea timp de 24 de ore a adolescentului fiind plasat în Arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de