Sărbătorile de Iarnă pe stil vechi au umplut pensiunile din județul Suceava. Niculai Barbă: Bucovina oferă servicii bune și ospitalitate, iar turiștii ce petrec sărbătorile pe rit vechi preferă această zonă


Intră acum și în grupul de

Gradul de ocupare al pensiunilor din zona montană este de peste 85 la sută în această perioadă când se sărbătorește Crăciunul pe stil vechi, iar acesta va crește în perioada următoare când se va sărbători Anul Nou pe stil vechi, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă.

El a spus că județul Suceava rămâne și în acest an o destinație pentru petrecerea Revelionului pe stil vechi.

„Gradul de ocupare al pensiunilor din zona de munte este de peste 85 la sută acum, când se serbează Crăciunul pe stil vechi și va mai crește în perioada următoare când este Anul Nou pe stil vechi”, a spus Niculai Barbă.

Situația este comparabilă cu cea din anul 2019.

„Deși după ce se termină vacanța, în general în țară gradul de  ocupare scade, la noi, în Bucovina se menține un grad ridicat de ocupare ca urmare a faptului ca vin turiștii ce petrec sărbătorile pe rit vechi. Bucovina oferă servicii și ospitalitate. Găsesc tot ce își doresc pentru astfel de perioade. Mâncare, agrement, peisaje deosebite, tradiții și în special autenticul zonei”, a spus Barbă.

Potrivit acestuia, la pensiunile din județul Suceava au făcut rezervări pentru numeroase grupuri de turiști din Ucraina și Republica Moldova care petrec Sărbătorile de Iarnă pe stil vechi și că au venit familii întregi cu copii, părinți și bunici.

„De remarcat este că și pârtiile de schi din județ sunt deschise, iar temperaturile scăzute din această perioadă sunt propice pentru sporturile de iarnă”, a mai declarat vicepreședintele CJ Suceava.

El a recomandat turiștilor care vor să parcurgă trasee montane să se informeze înainte despre starea vremii și să ia în calcul atenționările Serviciului Salvamont Suceava.

Niculai Barbă a subliniat că și ANAT a confirmat că turiștii au ales în acest an să petreacă sărbătorile de iarnă în zona rurală, mulți dintre ei preferând să vină în Bucovina.


Intră acum și în grupul de