O gospodarie intreaga din Iaslovat s-a transformat in scrum


Intră acum și în grupul de

Familia care locuia acolo este disperată şi nu ştie ce va face de acum încolo după ce agoniseala strinsă cu greu o viaţă întreagă s-a transformat în fum şi cenuşă în doar câteva minute.

Flăcările au izbucnit vineri seara în jurul orelor 19:15 minute. Iniţial incendiul a cuprins depozitul de furaje dar s-a extins cu repeziciune la adăpostul de animale pe o suprafaţă de 115 mp şi bucătăria de vară pe o suprafaţă de 40 de mp.

Stăpânul casei a cerut imediat ajutor de la vecinii care au sărit cu găleţile să stingă pârjolul dar efortul acestora a fost inutil.

În câteva momente flăcările s-au extins înghiţind şi casa de locuit din curtea gospodăriei. Văzând că situaţia îi depăşeşte oamenii au sunat disperaţi la 112 solicitând prezenţa pompierilor.

La faţa locului s-au deplasat în cel mai scurt timp posibil două autospeciale de stingere cu 8 pompieri militari de la Garda de Intervenţie Solca iar în ajutorul lor au sărit şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Iaslovăţ şi Arbore.

Pentru a potoli flăcările pompierii s-au luptat cu incendiul extins pe sute de metri pătraţi mai bine de 4 ore. Din fericire nu au existat victime dar din întraga gospodărie s-a ales doar un morman de scrum.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit pornit de la un conductor electric defect.


Intră acum și în grupul de