Uneori nici pompierii nu mai pot face nimic


Intră acum și în grupul de

Pe lângă numeroasele intervenţii la incendii sau dezastre naturale pe lista misiunilor pe care pompierii trebuie să le execute se află şi salvarea persoanelor blocate în diferite spaţii sau chiar propriile apartamente.

Aşa s-a întâmplat şi pe parcursul weekend-ului când angajaţii ISU Suceava au fost nevoiţi să intervină în două situaţii de deblocare de persoane din casele de locuit. Unul dintre incidente s-a înregistrat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ celălalt fiind semnalat în localitatea Fălticeni.

Pentru prima situaţie au participat nu mai puţin de 6 subofiţeri şi două autospeciale pentru deblocarea unei uşi şi salvarea a doi copii de 6 şi 7 ani uitaţi în sufrageria casei pe strada Al. cel Bun. După ce au urcat pe scara culisabilă până în apartament pompierii militari au deblocat uşa din interior misiunea încheindu-se fără evenimente nedorite.

Nu la fel de bine s-a terminat misiunea şi în Fălticeni. Aici pompierii au fost chemaţi în ajutor după ce de câteva zile vecinii nu o mai văzuse-ră pe o colocatară şi nici geamurile apartamentului situate la etajul patru nu au fost deschise niciodata în ciuda caniculei înregistrate în ultimele zile.

Când au ajuns la apartamentul proprietarei în vârstă de 76 de ani situat pe str. Pictor Dimitrie Hârlescu angajaţii ISU au fost nevoiţi să spargă uşa la proprieu pentru a intra în casă.

Echipajul medical care i-a însoţit nu a putut decât să constate faptul că femeia era moartă de mai multe zile.


Intră acum și în grupul de