Cod galben de intensificări susținute ale vântului în județul Suceava până sâmbătă seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod galben de intensificări susținute ale vântului în județul Suceava valabilă de joi după amiaza până sâmbătă seara.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.

Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

Meteorologii notează că din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul vasufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Totodată, ANM a emis și o informare meteo valabilă de joi  13 ianuarie, ora 10 până sâmbătă 15 ianuarie, ora 20 de  intensificări ale vântului

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

ANM notează  că pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.


Intră acum și în grupul de