Scânteile purtate de vânt dintr-o afumătoare au generat un puternic incendiu în Râșca. În flăcări au ars 12 tone de lemne de foc și au murit doi fazani


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca și Bogdănești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Râșca.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție anexă, cu pericol de propagare la două case de locuit.

În flăcări au ars anexa construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, circa 12 tone lemn de foc și alte bunuri din interior. În incendiu, au pierit și doi fazani.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei de la o afumătoare, purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.        

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore, iar pompierii au salvat cele două case de locuit.

ISU Suceava roagă cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

Astfel, afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.

„Nu folosiți afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coș sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperișului ori lăsarea deschisă a ușițelor de curățare. Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile. Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului”, atrag atenția pompierii suceveni.


Intră acum și în grupul de