ISJ Suceava anunță anchetă în cazul celor două cadre didactice arestate pentru agresiuni sexuale: Sunt două fapte condamnabile, practic de neînțeles


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al județului Suceava, profesorul Grigore Bosanci, a transmis, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că echipe de control ale instituției vor derula în cursul săptămânii viitoare la sediul celor două unități de învățământ la care sunt angajați cele două cadre didactice arestate pentru 30 de zile.

În comunicatul de presă al ISJ Suceava, inspectorul școlar general precizează că instituția a fost informată de acuzațiile aduse celor doi profesori de de la Școala Gimnazială ”Vasile Bumbac” Costâna, structura a Școlii Gimnaziale Todirești și de la Școala Gimnazială Bosanci, de către conducerile școlilor.

„Situațiile sunt foarte grave, atât în cazul domnului Chiseliță Vicențiu Dragomir, cât și în cazul doamnei Maria Podolac, ambii profesori fiind arestați pentru 30 de zile. Sunt două fapte condamnabile, practic de neînțeles, în care poliția și procuratura își  vor exercita atribuțiile, anchetele fiind în curs de desfășurare”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Suceava în comunicatul de presă.

El a anunțat că echipe de control ale inspectoratului școlar vor realiza anchete la sediul celor două unități de învățământ în cursul săptămânii viitoare urmând să fie  verificate și examenele psihologice susținute de către cei doi profesori la începutul anului școlar, iar  la nivelul școlilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină.

„De precizat este faptul că la Costâna, ancheta inspectoratului este în desfășurare, joi a fost o echipă de control la unitatea de învățământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat deoarece își luase concediu fără plată. Inspectoratul școlar va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații, conform legislației în vigoare”, se mai arată în comunicatul de presă al ISJ Suceava.


Intră acum și în grupul de