Amenda a fost mult mai mare decat valoarea marfii de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din judeţul Suceava regretă cu siguranţă ziua de sâmbătă, când a încercat să introducă în ţara noastră mai multe pachete cu ţigări de contrabandă, alegându-se cu o amendă de cinci ori mai mare decât valoarea mărfii.

Suceveanul în vârstă de 22 de ani s-a prezentat la finele săptămânii trecute în Punctul de Trecere al Frontierei Siret conducând un autoturism marca “Dacia”.

Până acum nimic neobişnuit, doar că în urma verificării amănunţite pe care vameşii l-au făcut asupra automobilului au fost găsite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în semiaripile spate şi în portierele din faţă ale maşinii, cantitatea de 260 de pachete de ţigări de diferite mărci provenind din Ucraina.

Conform declaraţiilor oferite de comisar de poliţie Ilie Poroch – Seriţan, “bunurile în valoare de aproximativ 1.100 de lei au fost reţinute în vederea confiscării de către organelle vamale iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei”.


Intră acum și în grupul de