Primarul Ion Lungu vrea ca în 2022 să fie casate 1000 de mașini din municipiu mai vechi de 15 ani: Mașinile nu mai încap la sol


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă că dorește să acceseze un proiect al Agenției Fondului de Mediu de eliminare a mașinilor mai vechi de 15 ani.

„Am spus că suntem într-o fază în care mașinile nu mai încap la sol în municipiul Suceava.De aceea ne dorim și noi să mai scăpăm de o parte dintre aceste mașini”, a spus primarul.

Lungu a menționat că a inclus în proiectul de buget din acest an suma de 1,5 milioane de lei astfel încât, în parteneriat cu Agenția Fondului de Mediu, să fie eliminate o mie de mașini din municipiul Suceava, aceasta fiind și o măsură de fluidizare a traficului.

Proiectul prevede ca Ministerul Mediului prin Agenția Fondului de Mediu să ofere 1500 de lei, iar autoritatea locală tot 1500 de lei astfel încât cetățenii care au mașini mai vechi de 15 ani să obțină suma de 3000 de lei, bani pe care pot să-i folosească cum doresc, nefiind obligați să cumpere o altă mașină.

Ion Lungu a mai spus că proiectul va deveni funcțional în maximum două luni și că speră să aibă succes și să fie eliminate în acest an 1000 de mașini vechi din oraș.

El a mai declarat că dorește ca până la sfârșitul anului să fie instituit culoarul unic de transport, să vină și celelalte 15 autobuze electrice, iar municipalitatea să transporte cât mai mulți oameni cu mijloacele proprii ale municipalității.


Intră acum și în grupul de