Senatorul USR George Mîndruță, în dezacord cu deputatul liberal Ioan Bălan privind un consens pentru realizarea investițiilor majore: Bunăvoința exprimată public pentru „coagulare” și „refacere” pică prost după 30 de ani de mișcări pe tabla de șah ale acelorași pioni


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, senatorul George Mîndruță, a apreciat, miercuri, ca „ipocrizie împachetată în cuvinte poleite” propunerea deputatului liberal sucevean Ioan Bălan care a propus un consens național pentru realizarea investițiilor majore pentru țară arătând că acum nu mai interesează pe nimeni să mai fie găsiți vinovați sau să se mai arate cu degetul către trecut.

„Interesant mesajul de a da uitării trecutul, și de a nu se mai căuta vinovați pentru cei peste 30 de ani de stagnare a județului Suceava pe fondul culorilor galben-roșu afișate pe la conducere sau în Parlamentul României”, a menționat Mîndruță.

El consideră că la fel de bine intenționate ca și în anii trecuți, declarațiile unor politicieni pun în față suferința românilor din cauza „întârzierilor care s-au produs în realizarea investițiilor majore pentru țară”, în timp ce elefantul din cameră zace lângă ei.

„Prea des aud sucevenii de „dezvoltare” în timp ce ei nu au nici măcar un kilometru de autostradă, sau de „sistem energetic național”, când la fiecare vijelie rămân locuitori fără curent. Suntem județul lui „fiecare pe cont propriu” când vine vorba de utilități și de dezvoltare urbanistică”, a adăugat liderul USR Suceava.

El consideră că aceste persoane ar face bine să-și scoată din vocabular „dezvoltare”, „investiții” și „efort comun”, fiindcă au demonstrat prin ceea ce nu au realizat pentru județ că semnificațiile acestor cuvinte le sunt străine.

„Bunăvoința exprimată public pentru „coagulare” și „refacere” pică prost după 30 de ani de mișcări pe tabla de șah ale acelorași pioni.  Suceava este un județ rămas în urmă! Sucevenii nu uită cine i-a condus atâția ani!”, a mai spus Mîndruță.

Prim vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat că programul de investiții care se pot realiza din fonduri europene sunt cheia rezolvării pentru cele mai dificile probleme din România și din acest motiv face apel la toate forțele politice responsabile în vederea coagulării unui consens național pe termen lung privind utilizarea la maximă capacitate a fondurilor europene disponibile în următorii ani.

„În această perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic, vedem cât se poate de clar ce înseamnă pentru fiecare român întârzierile care s-au produs în realizarea investițiilor majore pentru țară”, a declarat Ioan Bălan care a subliniat că liberalii susțin de ani de zile că fără investiții nu se va putea trăi mai bine.

Deputatul sucevean a apreciat că nu interesează pe nimeni să mai fie găsiți vinovați sau să se mai arate cu degetul către trecut, iar important este cum vor fi valorificate oportunitățile istorice de finanțare de la Uniunea Europeană, care, însumate, pot depăși 80 de miliarde de euro în următorii 6-7 ani.

„De aceea, mi-aș dori ca toate forțele politice responsabile să înțeleagă importanța momentului și, în privința acestei priorități naționale, să reușim să realizăm un consens politic pe termen lung, însoțit de un efort comun, care să se simtă atât în plan național, cât și la nivelul comunităților locale”, a concluzionat deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de