Tot mai multe cazuri de evaziune fiscala in ultima perioada


Intră acum și în grupul de

În urma propunerii adresate de IPJ Suceava pe parcursul zilei de miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de un bărbat de 51 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi evaziune fiscală.

Învinuitul este acuzat că în calitate de manager al unei societăţi comerciale din Grămeşti a folosit mai multe acte contabile reflectând o altă situaţie financiară a firmei, mult superioară faţă de realitate în vederea cumpărării în leasing de la o firmă din Bucureşti a 5 autobasculante, un excavator, un încărcător frontal şi un picon.

După rezilierea contractelor de către societatea de leasing suspectul a refuzat să restituie cele opt autovehicule producând un prejudiciu în sumă de peste 680.000 de euro.

Pe lângă asta în anul 2008 acelaşi administrator a înregistrat în contabilitatea societăţii sale cheltuieli fictive, producând bugetului de stat un prejudiciu de circa 11.000 de lei.

Un alt administrator de 45 de ani din municipiul Suceava este cercetat după ce a achiziţionat balast de la o societate din Bacău emiţând ca plată o filă CEC semnată şi ştampilată, fără a fi completate toate rubricile necesare deşi unitatea pe care o conducea era în interdicţie bancară, prejudiciind firma din băcăuană cu suma de 32.230 de lei.


Intră acum și în grupul de