Activitate febrila in vamile sucevene


Intră acum și în grupul de

Anotimpul cald a dus la intensificarea activităţii în punctele de trecere a frontierei din judeţul Suceava. Doar în luna august, s-a înregistrat zilnic un număr mult mai mare de oameni care au dorit să intre sau să iasă din ţară, iar proporţional cu acesta şi cantitatea bagajelor ce au trebuit să fie controlate.

Conform declaraţiilor oferite de comisar de poliţie, Ilie Poroch – Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava “în ultima săptămână au fost executate peste 400 de misiuni şi acţiuni specifice proprii poliţiştilor de frontieră. În aceeaşi perioadă a avut loc şi o întrevedere de frontieră cu grănicerii ucraineni în vederea unei mai bune colaborări şi ajutor reciproc”.

Printre rezultatele înregistrate se numără descoperirea şi confiscarea a peste 6.300 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 27.000 de lei precum şi a 14,88 mc de material lemons în valoare de 3.180 de lei.

Totodată, 13 cetăţeni străini au fost întorşi la graniţă după ce nu li s-a permis intrarea în ţară din diferite motive legale. Aceeaşi soartă au avut-o şi cinci persoane din România care nu au putut părăsi ţara pentru că înregistrau nereguli în documentele de călătorie.


Intră acum și în grupul de