Sucevenii, prea saraci chiar si pentru lucrurile second-hand


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, magazinele second-hand, apărute în număr foarte mare, “ca ciupercile după ploaie”, sunt la mare căutare printre suceveni. Lipsa banilor i-a determinat pe locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ să devină clienţi fideli ai acestor spaţii comerciale.

Şi cum criza financiară a lovit din plin buzunarele multora, lăsând sute de persoane fără un loc de muncă, sucevenii se gândesc de două ori înainte să dea banii pe o piesă vestimentară sau una de încălţăminte.

Potrivit declaraţiilor vânzătoarei de la un magazin second-hand din Suceava, cei mai mulţi dintre clienţi aşteaptă ca preţul produselor să fie redus înainte să cumpere ceva, plângându-se că atunci când soseşte un nou stoc de marfă, hainele sunt scumpe. Aşadar, decât să dea 10 – 15 lei pe un produs la începutul săptămânii, atunci când magazinele primesc de regulă marfă nouă, sucevenii aşteaptă câteva zile pentru a-şi achiziţiona lucrurile dorite la numai câţiva lei, beneficiind de reducerile de 50, 70 sau chiar 80%.

Magazinele second hand sunt vizitate de persoane de toate vârstele, care aleg să cumpere de aici datorită preţurilor mici şi calităţii produselor, ne-a informat vânzătoarea. Nu se sfiesc să cumpere de aici nici măcar “doamnele cu bani, cu mult aur, care sunt cliente fidele”, a continuat aceasta.

Pentru a atrage clienţi, magazinele afişează oferte tentante, reduceri şi sloganuri atractive, cum ar fi: “Cu câţiva lei, te-mbraci cum vrei!”. Aşadar, până şi la magazinele second hand se poartă şi sunt căutate reducerile de preţ.


Intră acum și în grupul de