Dontu: „Cei de la guvernare vor sa transforme angajatul in zilier” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul nu a prevăzut situaţia actuală de pe piaţa muncii şi nu ştie ce măsuri trebuie să adopte, a declarat luni, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care consideră că modificarea Codului Muncii va atrage după sine diminuarea drepturilor angajaţilor, va permite angajatorului să modifice salariul angajaţilor când doresc şi va transforma angajatul într-un „zilier”. „Vor să transforme angajatul în zilier astfel încât în statistici să crească numărul de persoane ocupate, iar Contractul colectiv de muncă să devină opţional”, a spus liderul PSD Suceava.

El a mai atras atenţia că conturează „dezastrul iminent” al Fondului de şomaj pentru că fondurile alocate prin buget s-au epuizat în primele şase luni ale anului. „Numărul de şomeri a crescut îngrijorător, iar angajatorii plătesc mai puţin la fondul de şomaj”, a spus Donţu.

În opinia preşedintelui executiv al PSD Suceava, actuala guvernare este „o guvernare a haosului, o guvernare depăşită de situaţie care, în loc să rezolve problemele, mai mult le adânceşte”.


Intră acum și în grupul de