Viceprimarul Lucian Harșovschi solicită sucevenilor să nu abandoneze câini pe stradă, ci să-i ducă la adăpostul municipalității unde vor fi bine îngrijiți și dați spre adopție. Anul trecut au fost adoptați aproape 600 de câini fără stăpân


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat, luni, că în acest an va fi aplicat un set de măsuri pentru ca numărul de câini de pe străzile orașului să fie redus spre zero și să fie preluați în adăpostul de animale al municipalității.

Harșovschi a reluat teza că locul animalelor nu este pe stradă și a menționat că în anul 2021, un număr de 653 de câini au fost capturați de pe străzile orașului și duși în adăpostul de animale de pe strada Energeticianului.

Potrivit acestuia, este un număr foarte mare de câini capturați, întrucât municipalitatea își dorește reducerea acestor cazuri la zero și a creat posibilitatea de a duce animalele direct în adăpost și de a nu le mai abandona pe străzi.

El susține că mjoritatea animalelor vin din afara municipiului Suceava și arată că atât animalele din municipiu, cât și cele din localitățile limitrofe pot fi duse la adăpost unde, datorită colaborării pe care Primăria o are cu Asociația Pro Animals Tina, animalele sunt îngrijite, vaccinate, deparazitate și, pe cât posibil, adoptate menționân că anul trecut au fost adoptați 594 de câini.

Lucian Harșovschi mai arată că în ceea ce privește sterilizarea, au fost făcute demersurile necesare pentru a colabora cu asociațiile de profil în vederea înfăptuirii acțiunilor de sterilizare.

„Anul 2022 vine cu un sistem de supraveghere video implementat la adăpost, pentru a înlătura suspiciunea că animalele ajung înapoi pe străzi”, a mai declarat viceprimarul.

El a făcut un apel sucevenilor să nu mai abandoneze animalele și să le ducă la adăpostul de animale.

„Faceți un bine lor, dar și comunității. Odată duse în adăpost, acestea nu vor mai fi chinuite pe străzi, iar sucevenii nu vor mai fi deranjați de prezența lor în oraș!”, a conchis viceprimarul.


Intră acum și în grupul de