Invitatii la spargerea locuintelor


Intră acum și în grupul de

Trei tineri din comuna Pojorâta au ajuns în atenţia poliţiştilor după ce s-au hotărât să se organizeze într-un grup de spărgători dând nu mai puţin de trei spargeri în aceeaşi zi.

Totul s-a petrecut pe parcursul zilei de duminică, când cei trei se aflau pe raza localităţii Vama şi s-au hotărât să treacă la fapte. Cel puţin în două dintre locaţiile alese, spărgătorii au fost aproape invitaţi de proprietari să-i fure.

Astfel, duminică în jurul prânzului, poliţiştii din cadrul Postului Vama au fost sesizaţi de doi gospodari din localitate că locuinţele acestora au fost sparte. Cei doi sunt vecini, iar vizitele neaşteptate au avut loc în timp ce aceştia s-au aflat preţ de vreo trei ore la biserica din comună.

Cercetările făcute de poliţişti au stabilit faptul că în prima locaţie spărgătorii au intrat folosind chiar cheile locuinţei pe care stăpânul le-a lăsat agăţate pe unul din pereţii exteriori ai casei. De aici, “musafirii” au plecat cu un telefon mobil, mai multe bijuterii şi suma de 500 de lei.

Văzând cât de uşor a fost hoţii au trecut şi la casa vecină unde au intrat prin forţarea şi escaladarea unei ferestre. Aici s-au orientat tot asupra unui telefon mobil şi a banilor găsiţi prin casă.

În timpul efectuării cercetărilor la faţa locului, poliţiştii s-au trezit cu o altă plângere pe cap. De data aceasta, aceleaşi persoane au intrat în locuinţă în timp ce proprietarul dormea lăsând uşa descuiată, de unde au plecat tot cu telefonul mobil şi banii găsiţi.

În scurt timp, suspecţii au fost identificaţi fiind vorba de trei tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 20 de ani. Prejudiciul a fost şi el recuperat, dar în proporţie de doar 40%, iar spărgătorii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de