„Stranierii” suceveni nu mai schimba valuta ca altadata


Intră acum și în grupul de

În fiecare an, o dată cu venirea sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate, casele de schimb valutar înregistrează o creştere a numărului de operaţiuni de schimb, august fiind una dintre cele mai aglomerate luni a anului. Comparativ cu anii precedenţi însă, în această perioada, din cauza crizei, se simte o scădere a numărului de suceveni care mai fac acest transfer.

„Faţă de anul trecut, în luna august, avem mult mai puţini clienţi. Nici nu se poate compara. Problema principală e simplă: nu mai sunt bani,” a declarat pentru NewsBucovina.ro Magda Rotaru, casieră la o casă de schimb valutar din municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit agenţilor de schimb valutar, diferenţa este una considerabilă şi destul de îngrijorătoare deoarece dovedeşte că toţi sucevenii sunt afectaţi de criză. Chiar şi cei care au plecat peste hotare.

Moneda euro este încă cea mai populară printre suceveni, cele mai multe schimburi de bani făcându-se din euro în lei.

Anul acesta, a scăzut însă şi numărul persoanelor ce îşi pemiteau să cumpere valută, acestea aşteptând momentul potrivit pentru a scoate un profit din suma investită. „E un alt mod de a administra banii şi puţini sunt cei care mai riscă cu banii lor”, a mai adăugat Magda Rotaru.


Intră acum și în grupul de