CSM Suceava are 22 de sportivi in loturile nationale ale Romaniei


Intră acum și în grupul de

Anul 2010 a fost până în prezent un an prolific pentru Clubul Sportiv Municipal Suceava. Valoarea clubului fanion al judeţului Suceava a fost şi este dovedită, pe lângă rezultate, de prezenţa sportivilor în loturile naţionale ale României.

CSM Suceava se poate lăuda că are în prezent 22 de sportivi care pot reprezenta România în competiţiile internaţionale. Secţia de atletism a CSM Suceava are în lotul naţional al României trei sportivi, Silviu Casandra, Dragoş Neacşu şi Bogdan Macovei. Ultimul dintre ei este un tânăr care „bate” la „porţile afirmării” şi care promite să fie unul dintre marile surprize ale atletismului românesc, el doborând în acest an nu mai puţin de şase recorduri naţionale la categoria lui de vârstă.

„Bogdan Macovei, atletul pregătit de Elena Ţâmpău, este unul dintre sportivii noştri care merită cu prisosinţă toată atenţia. La vârsta lui fragedă este deosebit de conştiincios şi se pregăteşte şi singur dovedind faptul că ştie ce este profesionalismul şi că doar munca îl poate aduce acolo unde doreşte.
Dacă Olimpiada de la Londra din 2012 nu-l poate prinde, la cea din 2016 sunt convins că dacă este sănătos şi se antrenează la fel va fi unul dintre oamenii de bază ai delegaţiei atleţilor României”, a declarat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.

Secţia Clubului Sportiv Municipal Suceava care are cea mai mare reprezentare în loturile naţionale de juniori şi tineret ale României este secţia de canotaj. Printre cei mai buni sportivi ai ţării se numără Adrian Ghica, Marius Ghica, Mihai Samson, Marta Omania, Mirela Rebenciuc, Gianina Beleagă, Ionuţ Bratu, Elena Juravle şi Mădălina Niculăiasa.

„Canotorii noştri au demonstrat de curând la Campionatele Naţionale de juniori că au un cuvânt de spus la cest nivel în România. Nu trebuie de omis faptul că cele două noi ambarcaţiuni pe care CSM Suceava le-a achiziţionat şi-au dovedit utilitatea, numărul de medalii cucerite până în prezent în competiţiile interne fiind aproape dublu decât cel din anul precedent”, a menţionat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.

Una din surprizele acestui an în lotul naţional de juniori este tânărul hocheist Octavian Simileac, sportivul pregătit de Constantin Curelaru, impresionând asistenţa la competiţia de selecţie.

Una din secţiile de tradiţie ale Clubului Sportiv Municipal Suceava este secţia de lupte greco-romane, secţie care are patru reprezentanţi în lotul naţional al României. Ioan Burlică, Dan George Rotari, Petrică Bolohan şi Andrei Brânzei promit să continue performanţele unor legende ca Ilie Matei, Ion Grigoraş sau Ion Irimiciuc.

Fără îndoială una din secţiile de la CSM Suceava care a „explodat” practic în ultimii ani este cea de tir cu arcul, prezenţa lui Alexandru Bodnar la Olimpiada de la Beijing fiind o mică răsplată a efortului depus de arcaşii suceveni. Pe lângă Alexandru Bodnar din lotul naţional al Românei la categoriile lor de vârstă mai fac parte Florin Prelipcean, Alexandru Popescu şi Alina Forray.

„Performanţele lui Alexandru Bodnar sunt deja cunoscute, în acest an el reuşind locul IX la Campionatele Europene, fiind imediat urmat în clasament de Alexandru Popescu un tânăr care este de mare viitor. La secţia de tir cu arcul se vede munca depusă de antrenorii Rozalia şi Alexandru Deneş şi sunt convins că în următorii ani lucrurile vor merge şi mai bine”, a afirmat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.

Ultima, dar nu cea din urmă secţie a CSM Suceava care are reprezentare în lotul naţional al României este cea de tir sportiv, Cezar Bahan, sportivul pregătit de profesorul Ştefan Buiucliu, fiind o mare speranţă în această dificilă ramură sportivă.


Intră acum și în grupul de