Documentația pentru centura cu patru benzi de la Gura Humorului a fost depusă la CNAIR. Flutur: Proiectul este extrem de ambițios


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, plenul Consiliului Județean Suceava că în ceea ce privește varianta de ocolire a orașului Gura Humorului documentația a fost predată de firma care a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate și a fost depusă la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR).

El a spus că în bugetul anului 2022 sunt prevăzute fonduri pentru partea de proiectare a variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului.

„Proiectul de la Gura Humorului este extrem de ambițios. Noi am prevăzut acolo construcția centurii ocolitoare pe patru benzi. Practic, e parte din Autostrada Nordului. Ne-au predat documentația. Este la CNAIR. Acum bătălia noastră este să dăm drumul la proiectul tehnic și să începem și celelalte faze pentru că ați văzut ce blocaj în trafic avem în județul Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că este bine că făcut încă de anul trecut aceste demersuri pentru acest proiect care să fluidizeze traficul din județ.

Flutur a arătat că traseul centurii ocolitoare vine pe apa Moldovei și ajunge în zona Berchișești spre Lucăcești, iar de acolo se continuă pe Autostrada Nordului până la centura Sucevei în zona Sf. Ilie.

El a precizat că este foarte important drumul acesta care va face legătura est-vest ce include și drumul expres Suceava-Botoșani care va fi gestionat tot de autoritățile județene.

„Trebuie să recunosc că sunt niște proiecte foarte serioase”, a spus Flutur care a menționat că CJ Suceava va trebui să-și îmbunătățească structura de specialiști în domeniul infrastructurii rutiere.


Intră acum și în grupul de