Incep reparatiile la calea ferata din Dornesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reparaţii la calea ferată afectată de inundaţii pe ruta Suceava-Dorneşti vor demara în perioada imediat următoare, după ce Guvernul a alocat în acest sens suma de 11 milioane de lei.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, Guvernul a aprobat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse pe infrastructura feroviară în ultima decada a lunii iunie şi prima decadă a lunii iulie 2010 pe linia CF Suceava Nord-Dorneşti. Flutur a arătat că după refacerea căii ferate se va relua traficul internaţional spre Ucraina şi va putea fi adus şi cărbunele necesar pentru funcţionarea centralei electro-termice a Termica SA Suceava.

Preşedintele Traian Băsescu, care a inspectat în urmă cu o săptămână lucrările de refacere a podului rutier de la Dorneşti, afectat de inundaţii, s-a interesat, totodată, de modul în care se lucrează la repararea căii ferate afectate în zonă. Şeful statului a aflat însă că lucrările de reparare a căii ferate nu au început, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a spus că nu au fost alocate încă fondurile necesare.

Inundaţiile din acest an au avariat şi calea ferată, fiind afectat transportul feroviar în Bucovina, în special cel de mărfuri.

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, i-a cerut la începutul lunii august, ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, să aloce fonduri pentru refacerea căii ferate distruse de inundaţii în zona Dorneşti întrucât este afectată economia judeţului şi cea naţională. El a arătat că repararea căii ferate este extrem de importantă şi de urgentă pentru că asigură exportul de mărfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judeţul Suceava, respectiv firmele Schweighofer şi Egger.


Intră acum și în grupul de