Cod portocaliu de vreme rea pentru zona de munte a județului Suceava. Se anunță viscol puternic


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, mai multe avertizări meteo care vizează jumătatea vestică a județului Suceava.

Prima avertizare, cod portocaliu, este valabilă joi între orele 12:00- 23:00 și vizează fenomene de viscol puternic la altitudini de peste 1700 m în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni

Astfel, în intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitatea foarte redusă.

O a doua avertizare, cod galben, tot pentru jumătatea vestică a județului Suceava este valabilă vineri între orele 2:00- 20:00 și vizează intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari.

Potrivit ANM, în intervalul menționat în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Meteorologii notează că intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.


Intră acum și în grupul de