Autobaza electrică a TPL a fost finalizată. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Încurajăm transportul electric și nepoluant și asigurăm condițiile necesare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, responsabil cu implementarea proiectelor cu finanțare europeană, a anunțat, vineri, că au fost finalizate lucrările pentru construcția autobazei electrice din Burdujeni Sat, de pe strada Căpitan Grigore Andrei.

El a spus că noua autobază asigură condițiile optime de staționare, încărcare și întreținere a mijloacelor de transport public.

Viceprimarul a menționat că clădirea autobazei cuprinde stand de mentenanță, ateliere de reparație și întreținere,  stand pentru verificări auto ITP,  spălătorie auto, depozite pentru scule și piese, birouri aferente atelierelor,  vestiare pentru personal, dispecerat de comandă/monitorizare/control.

De asemenea, au fost amplasate 30 de stații de încărcare electrică standard, 10 stații de încărcare rapidă și o stație încărcare mobilă.

Șapte dintre stațiile de încărcare sunt montate în 5 locații diferite din oraș (la capăt de linie), respectiv câte una pe str. Stațiunii, Calea Obcinilor, Gara Ițcani și câte două la Gara Burdujeni și pe str. Iacob Zadic.

„Încurajăm transportul electric și nepoluant și asigurăm condițiile necesare acestuia”, a transmis viceprimarul Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de