Președinții din Schwaben(Germania), Mayenne (Franța) și Suceava(România) au semnat o declarație comună pentru reglementarea pe cale pașnică a conflictului de la granița ruso-ucraineană. Inițiativa i-a aparținut lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președinții din regiunea Schwaben din Germania, Martin Sailer, departamentului Mayenne din Franța, Olivier Richefou, și județului Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat o declarație comună în care susțin reglementarea pe cale pașnică a conflictului din zona de graniță dintre Ucraina și Federația Rusă.

Astfel, în documentul care a fost inițiat de Gheorghe Flutur, în cadrul convorbirilor cu partenerii din proiectul „Patru regiuni pentru Europa” se arată că județul Suceava, regiunea Schwaben și regiunea Cernăuți au semnat încă din 1997 un parteneriat de cooperare.

Ulterior, în anul 2000, departamentul Mayenne din Franța, partener cu regiunea Schwaben din anul 1985, s-a alăturat acestui parteneriat în cadrul Declarației „Patru regiuni pentru Europa” pentru schimburi multilaterale între cele patru regiuni în domeniile cultural, social și educațional.

În document se subliniază că de atunci s-au derulat numeroase proiecte care au arătat progresul și voința partenerului ucrainean de a se angaja pentru o societate a valorilor, democratică și pluralistă.

„Prin Declarația „Patru regiuni pentru Europa” cele patru regiuni înfrățite și-au exprimat voința de a contribui la o Europă unită și pașnică”, se arată în declarația comună în care se subliniază că în acest moment partenerii din Germania, Franța și România își declară solidaritatea cu partenerul din Ucraina care își vede amenințată suveranitatea teritorială și libertatea sa viitoare în spirit european.

„În sensul Declarației comune „Patru regiuni pentru Europa” reiterăm decizia noastră de cooperare și susținem o reglementare pașnică a conflictului în curs în regiunile de graniță ucraineano-ruse”, se arată în finalul documentul semnat de președinții din Schwaben, Mayenne și Suceava.


Intră acum și în grupul de