Amendă de 15.000 de lei aplicată de Garda de Mediu Suceava unui locuitor din Udești pentru depozitări masive de deșeuri


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat că a aplicat o amendă de 15.000 de lei unui locuitor din Udești pentru depozitări masive de deșeuri provenite din diverse activități.

Astfel, ca urmare a unei sesizări adresate G.N.M. – C.J. Suceava privind disconfortul creat vecinătăților prin miros provenit de la creșterea animalelor precum și depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, o echipă de comisari din cadrul GNM – CJ Suceava împreună cu reprezentantul primăriei s-au deplasat la fața locului unde s-a constatat că aspectele semnalate în petiție se confirmă.

Astfel, au fost identificate depozitări masive de deșeuri  provenite din dezmembrări auto, deșeuri din construcții, deșeuri feroase, anvelope uzate, azbest depozitate direct pe sol pe terenul proprietate privata din localitatea Udești.

Pentru neconformitățile constatate a fost aplicată o sancțiune contravențională persoanei fizice în cauză în valoare de  15.000 lei  conform legislației privind regimul deșeurilor.

Totodată, au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate, a precizat Garda de Mediu Suceava.


Intră acum și în grupul de