Învață ce numere apar cel mai des la ruletă


Intră acum și în grupul de

Ruleta atrage unele dintre cele mai sălbatice și potenţial dăunătoare sfaturi din toate jocurile de noroc de cazinou. Este un joc de ritual, care îi conferă o anumită semnificație spirituală.

O roată de ruleta are fie 37, fie 38 de numere, în funcție de jocul în stil european sau american. Dacă ai ști care dintre aceste numere lovește cel mai frecvent, ai putea crea o strategie elegantă de pariuri la ruletă în jurul pariurilor care încorporează acele numere comune.

Dacă vă întrebați ce numere lovesc cel mai mult, înseamnă că vă gândiți la ruletă în mod strategic. Acesta este un lucru bun. Dar dezvăluie, de asemenea, că s-ar putea să cădeți victimă unei erori veche, faimoasă în rândul jucătorilor de noroc. Rezultatele ruletei sunt evenimente aleatoare independente – fiecare dintre cele 37 sau 38 de numere de pe tablă este la fel de probabil să apară la următoarea rotire ca la oricare alta.

Factorul aleatoriu la ruletă

Când jucați la ruletă într-un cazinou, sau aveti parte de un contact superbet, veți vedea un mic afișaj cu numere calde și reci. Aceasta este o măsură vizuală a cât de mult a crescut un număr în ultimele 24 de ore sau 1.000 de rotiri sau orice decide cazinoul. Aparent, ar trebui să pariați pe combo-uri care includ acele numere reci – la urma urmei, nu au apărut prea multe în ultima zi sau cam așa ceva. Sigur, se datorează faptului că vor veni acum nu?

Chiar și un șir de 600 de rezultate nu reușește să producă o tendință suficient de semnificativă pentru a influența pariurile la ruletă. Acest lucru este demonstrat ,la ruleta în stil european  cu doar un spațiu verde și spații roșii și negre numerotate de la 1 la 36.

Deoarece există 37 de spații, peste 600 de rotiri, te-ai aștepta ca fiecare număr să apară de aproximativ 16 ori. Nu asta s-a întâmplat totuși. Aproximativ 16% dintre numere au apărut în medie de 16 ori – 41% dintre numere au apărut de mai mult de 16 ori și 44% dintre numere au apărut de mai puțin de 16 ori. Pe scurt, 85% dintre numerele ruletei au apărut de mai multe sau mai puține ori decât te-ai aștepta de la matematica teoretică.

Numere de ruletă calde și reci: mit vs realitate

Crezul greșit al jucătorului la jocurile de noroc este ceva comun și spune că un rezultat care s-a întâmplat mai mult sau mai puțin în trecut este probabil să se întâmple mai mult sau mai puțin în viitor.

Iată ceva care îți poate surprinde mintea – șansele ca același număr să apară de două ori la rând sunt de 1 la 1.444 – care este suficient de mic încât este probabil să vezi că se întâmplă la fiecare patru sau cinci sesiuni de ruletă. S-ar putea să vă gândiți – bine, după victorii consecutive pentru același număr, cu siguranță, este mai puțin probabil să obțineți o a treia victorie la rând? Nu – numărul care tocmai a câștigat de două ori la rând are aceleași șanse de a apărea ca orice alt număr.

Tot ceea ce spunem cu adevărat despre un număr fierbinte de ruletă este că a apărut mai mult decât celelalte pe termen foarte scurt ceea ce nu înseamnă că va continua să apară.

Numere norocoase la Ruletă

Deci acum știm că aleatoriu înseamnă aleatoriu, modelele nu înseamnă nimic, iar performanța trecută nu este un indicator al rezultatelor viitoare! Dar doar pentru că numerele calde și reci nu sunt altceva decât aleatoriu obișnuit, nu înseamnă că un jucător de ruletă nu poate avea superstiții și o preferință pentru numerele norocoase. Și cu siguranță mulți o fac.

17 Negru: Poziția sa centrală pe masă atrage aparent privirea și îl face ușor de ajuns. Bănuiesc că poveștile de succes ale susținătorilor de profil înalt precum Mike Ashley și Sean Connery ajută și ele.

7 Roșu: Este de departe cel mai popular număr la jocurii din întreaga lume și își păstrează statutul și la ruletă. Este văzut ca norocoas în anumite culturi, dar asta nu explică pe deplin atracția sa globală.

8 Negru: Cel mai norocos număr din culturile asiatice, așa că nu este surprinzător că se joacă mult și la ruletă.

11 Negru: A doua cea mai populară alegere la loterie și o alegere obișnuită și la ruletă, 11 este un număr central pe grila de pariuri.

Numere nenorocoase

oamenii tind să evite numărul 13. Nenorocirea lui este bine stabilită în cea mai mare parte a culturii occidentale. Cu toate acestea, în Italia numărul 13 este norocos, iar numărul 17 ghinionist. Așadar, dacă pariezi cu un italian, te poți aștepta ca acesta să facă invers față de ceea ce te-ai putea aștepta. Jucătorii au tendința de a nu le place să parieze pe zerouri, poate din cauza poziționării pe tablă și poate din cauza asocierilor nefericite cu marginea casei.

Poți prezice ce numere vor cădea?

Singurul mod în care se poate să prezici în mod constant numerele câștigătoare ale ruletei ar fi să găsești o roată cu ceva defect și să-ți dai seama de modelul pe care aceasta funcționează. Glumesc, cel mai probabil nu te va ajuta la nimic. Unii mai spun că după ce au urmărit îndeaproape comportamentul unui dealer la ruletă, și-au putut da seama ce numere vor veni. Puteți încerca asta, deși dacă ar fi fost adevărat am fi fost cu toții jucători de ruletă.

Concluzia

Am făcut matematica, ne-am uitat la jocuri cu numere cum e loteria pentru a compara. Așa credem că am înțeles motivele pentru care pariem pe unele numere de ruletă mai des decât pe altele.

Dar adevărul rămâne că atunci când ai de-a face cu un joc construit în jurul numerelor aleatorii, nu vei vedea niciodată o distribuție egală a numerelor. Pur și simplu nu așa funcționează ideea de număr la întâmplare. Veți vedea întotdeauna numere din ce în ce mai puțin comune în timp ce jucați ruleta online, dar toate au aceleași șanse de câștig.

Când înveți cum să joci la ruletă, este esențial să înțelegi probabilitățile de bază, marginea casei și să scapi de orice superstiții legate de numere. (R.B.)


Intră acum și în grupul de