Două transporturi de lemn ale aceleiași firme depistate de polițiști la Poiana Stampei cu surplus de material lemnos față de avizele emise. Polițiștii au aplicat amenzi și au confiscat surplusul de lemn


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, luni, pe raza comunei Poiana Stampei, două transporturi de lemn rotund rășinoase care aveau un surplus de material lemnos față de avizele emise de aceeași firmă.

Astfel, acționând în cadrul planului „Scutul Pădurii” și folosind informaţii deţinute la nivelul Poliției Muncipiului Vatra Dornei, lucrători din cadrul Compartimentului Rutier au identificat luni şi oprit în trafic pe D.N. 17, pe raza comunei Poiana Stampei, ansamblul format din autoutilitara şi semiremorca, care efectua transport de lemn rotund răşinoase, ambalat în paleţi.     

Polițiștii au constatat că a fost emis aviz din data de 21.02.2022, valabil până la data de 23.02.2022, pentru cantitatea de 18,150 mc. lemn rotund rășinoase, dar întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn transportată şi cea înscrisă în aviz, ansamblul a fost condus în incinta Depozitului Poiana Stampei aparţinând Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, solicitându-se deplasarea la faţa locului a unui lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor şi a inspectorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, în prezența conducătorului ansamblului de vehicule, s-a procedat la efectuarea activităţii de inventariere a paleţilor cu lemn rotund răşinoase transportaţi, rezultând un surplus faţă de cantitatea din aviz de 6,119 mc. cu o valoare de 1.627 lei.

Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a firmei care a emis avizul cu 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea în vederea confiscării a cantităţii de 6,119 mc. lemn rotund răşinoase, ce a fost predată Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Tot luni, și tot la Poiana Stampei, polițiștii au oprit un ansamblul format din autoutilitară şi semiremorca, care efectua transport de lemn rotund răşinoase și care avea un aviz din data de 21.02.2022, pentru cantitatea de 18 mc. lemn rotund rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn transportată şi cea înscrisă în aviz, ansamblul a fost condus în incinta Depozitului Poiana Stampei aparţinând Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, solicitându-se deplasarea la faţa locului a unui lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor şi a inspectorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava unde s-a procedat la efectuarea activităţii de inventariere a paleţilor cu lemn rotund răşinoase transportaţi, rezultând un surplus faţă de cantitatea din aviz de 4,132 mc. cu o valoare de 1.099 lei.

Și în acest caz a fost amendat emitentul avizului cu suma de 2000 de lei, fiind vorba de aceași firmă ca în primul caz, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea în vederea confiscării a cantităţii de 4,132 mc. lemn rotund răşinoase, ce a fost predată Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.


Intră acum și în grupul de