Focuri de arma la drumul mare, pentru retinerea a doi contrabandisti de tigari


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru reţinerea a două persoane ce transportau ţigări de contrabandă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan marţi, poliţiştii de frontieră suceveni au organizat pe comunicaţia Brodina -Vicovu de Sus, o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi traficului cu ţigări depistând în trafic un autoturism marca „Vauxal Vectra” în care se aflau două persoane.

„În urma semnalului regulamentar de oprire, autoturismul în cauză a oprit la circa 100 metri pe contrasens moment în care cele două persoane au coborât şi au încercat să fugă în zona limitrofă. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea legală prin voce însă cei doi au continuat să fugă fapt pentru care s-a recurs la folosirea armamentului efectuându-se 5 focuri de avertisment în plan vertical reuşindu-se astfel reţinerea lui U. Vasile în vârstă de 24 de ani, din Vicovu de Sus”, precizează comisarul Poroch.

În autoturism s-au descoperit un număr de 16 colete ce conţineau 8000 de pachete de ţigări marca „ Doina” de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 48.000 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră.

Fiind întrebat de frontierişti despre provenienţa ţigărilor tânărul a declarat că a fost plătit de către două persoane necunoscute cu suma de 1.000 lei, pentru a le transporta din localitatea Straja până în oraşul Vicovu de Sus.

Acestuia i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cercetările fiind continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate dar şi privind provenienţa ţigărilor.

De asemenea, autoturismul marca „ Vauxal Vectra” în care se aflau ţigările de contrabandă, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor şi indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Suceava.


Intră acum și în grupul de