Premierul Nicolae Ciucă a condamnat invadarea Ucrainei de Federația Rusă: Este un act ilegal de agresiune


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a declarat, joi, că Guvernul României își exprimă solidaritatea cu Guvernul Ucrainei și condamnă cu hotărâre invadarea teritoriului Ucrainei de către Federația Rusă, un act ilegal de agresiune, contrar principiilor dreptului internațional.

„Fac apel la calm! România și cetățenii români beneficiază de garanțiile de securitate ale NATO și de întreaga solidaritate aliată”, a precizat Nicolae Ciucă.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donbas. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

Putin a justificat acțiunea pentru a „proteja” locuitorii din republicile independente Donetsk și Lugansk argumentând că aceștia au fost în ultimii opt ani sub un regim de genocid al regimului de la Kiev.

Ministerul Apărării din Federația Rusă a precizat că atacurile sunt îndreptate împotriva unor facilități militare de pe teritoriul ucrainean și că populația nu este amenințată.

Președintele Ucraineni, Volodymyr Zelensky, a confirmat că sunt atacate obiective militare de pe teritoriul ucrainean și a anunțat introducerea legii marțiale.

El le-a cerut ucrainenilor să rămână în case și le-a transmis că Ucraina este puternică și că va învinge pe oricine.


Intră acum și în grupul de