VIDEO//Gheorghe Flutur, anunță comandament provizoriu în Vama Siret cu traducători, coordonator transporturi și cazări, dar și asistență medicală


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri seara, în Vama Siret, unde a mers împreună cu premierul Nicolae Ciucă, măsurile adoptate de autoritățile locale pentru a gestiona cât mai bine fluxul de persoane care intră în țară din Ucraina.

„Ieri de dimineață, din fondul de rezervă al Consiliului Județean, am asigurat finanțarea taberelor de refugiați. Au bani pentru tot ceea ce înseamnă catering, trei mese pe zi, cinci zile, lenjerie, dotări, inclusiv racordurile la curentul electric”, a spus Flutur.

Cazarea în taberele de refugiați care ar urma să fie montate dacă e nevoie se poate face pe o perioadă de maximum 72 de ore.

„Astăzi ne-am întâlnit cu toți primarii de pe frontieră. A fost organizat un grafic și îi veți vedea aici să fie gazde pentru a-i întâmpina pe cei care vin de peste frontieră”, a spus Flutur.

În direct din Vama Siret

În direct din Vama Siret

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 25 februarie 2022

El a anunțat că o inițiativă proprie este constituirea unui comandament provizoriu în Vama Siret.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret sunt traducători 24 de ore din 24 pentru că sunt oameni ce vin în România care nu știu limba română.

Totodată, de la Biroul Județean de Transporturi au fost delegați angajați care  coordonează transporturile pentru că sunt grupuri care vin pe jos și au nevoie de tansporturi.

Mai mult, de la Compartimentul de Turism sunt delegați care să asigure rezervarea de locuri în hoteluri.

„Sunt foarte mulți care cer rezervare de locuri la hoteluri în România”, a explicat Flutur.

El a mai declaract că DSP Suceava va asigura asistență medicală non-stop, inclusiv o cameră pentru mama și copilul.

„În continuare vom fi foarte atenți la ceea ce se întâmplă”, a spus Flutur.

El a mulțumit societății civile și oamenilor care au venit să ajute.

„Este o solidaritate exemplară a sucevenilor, a românilor. Îi admir, îi prețuiesc, le mulțumesc. Să știți că și autoritățile statului suntem la post și ne-am pregătit”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de